11/08/2022

Hvilke sminketips du ikke bør følge!

Det å sminke seg er ikke alltid like lett. Det er alltids noe som føles litt feil, eller noe som liksom ikke stemmer. Det kan være vanskelig å sette fingeren på, men det er der hele tiden og kan være nokså plagsomt. Da kan det hende at du har fulgt feil tips for sminke, og det er lett å få feil tips. For det er definitivt en evne i det å kunne sminke seg på riktig måte, og spør man feil person så får man feil råd også. Og da er det fort gjort. Det første man bør gjøre er å kjøpe sminkeprodukter fra selskap som faktisk spesialiserer på det. 

Man ser at andre typer av selskap, som klesprodusenter ønsker å involvere seg i markedet. Litt på samme måte som kjendiser lager parfymer, men det er jo liksom ikke det de er dyktige på. Klesmerker lager klær, og når de begynner med sminke så er det lett å bli fristet til å kjøpe noe av dem. Men da må du huske på at du som oftest betaler mer for selve merket, og hvor fint det hele ser ut, i stedet for at fokus har vært på kvaliteten.

Har du liten erfaring med mange ulike typer av sminker så kan det være fort gjort at man ikke helt legger merke til forskjellen på god og dårlig sminke, noe som naturligvis er synd om det skjer.  

Andre tips du bør vite om

Det er en grunn til at man får lov til å teste sminken i butikken, og det er en mulighet du bør gripe. Huden reagerer ulikt på forskjellig sminke, så det er viktig at man tester den, og ser at fargen og nyansen stemmer. For gjør den ikke det så betyr det ingenting hvor dyr eller hvor høy kvalitet det er på sminken, det vil rett og slett ikke fungere for deg. Det beste med det hele er at du ikke kan bli lurt av en smart butikkansatt, for du ser selv om fargen stemmer for deg eller ikke. 

Er det sånn at du har mørke ringer under øynene så trenger du kanskje litt hjelp. Det er noe som mange sliter med faktisk, og da er det også sånn at du skal bruke en concealer. Du skal ikke bruke en highlighter, selv om det er et råd veldig mange kommer med. Det vil rett og slett ikke fungere, da det ikke vil dekke opp det du er ute etter å dekke opp. Det er et råd veldig mange får, om at en highligterpenn kan gjøre jobben for deg, men det kan den ikke. 

Det er alltids flere ting man kan lære seg om hvordan man bruker sminke, og det er vanskelig å gi råd som passer for alle. Men generelle råd kan allikevel fungere, og det er mye som kan hjelpe. Har du litt tålmodighet og får du tips av folk som virkelig kan dette, så vil ditt sminkeresultat bli mye bedre. Så lenge du unngår tips fra amatører!