11/08/2022

Ta deg råd til en ny seng – om du trenger!

Har du noen gang våknet fra en god natts søvn og bare følt deg helt uthvilt? Uthvilt på den måten at du føler at du nå endelig er klar for å ta deg an alle dagens utfordringer og ikke frykter noen ting? Ja, det er kanskje sjeldent det skjer, for livet er fullt av stress og vanskelig øyeblikk som ikke lar deg sove. Det er vanskelig å fokusere på det som er viktig, på din egen helse og på at du skal få deg i den nattlige restitusjonen du faktisk behøver. For det er lett for folk å undervurdere søvn og for at man liksom er mer opptatt av andre ting man ønsker å oppnå andre ting i stedet. 

Men husk det at om du ikke sover godt så vil evnen din til å utføre viktige arbeidsoppgaver og være energisk og frisk for familien din. Det er fort gjort at man glemmer det, og så har man ingen energi eller noe ønske til å være glad, rett og slett. Er det et problem for deg så anbefaler vi at du tar en titt på hva det er som gir deg problemer. Om det er fysisk, så kan du trene litt. Ta deg en joggetur i løpet av dagen. Ikke for sent, da du vil aktivere kroppen i større grad, men heller noen timer før du skal sove. Da blir kroppen sliten nok til at når du legger deg så har den behov for hvile og dermed søvn.

Tenk på ny seng

Det er ikke sånn at vi nødvendigvis anbefaler at du kjøper en seng til 50 000 kroner. Nei, prioriteten bør heller ligge på det at man kjøper en seng som stemmer for deg. Og da er det ikke sånn at det er prisen som bestemmer hva som er riktig. Det er klart, det kan veilede til en viss grad, for senger som koster mer har også detaljer og materiale som åpner for en bedre kvalitet på søvnen. For å ytterligere problematisere dette så er det heller ikke sånn at det nødvendigvis er riktig med en seng som føles bra når du prøver den for første gang. 

For det er først etter noen måneder at man virkelig kjenner effekten av sengen på kroppen, og hvorvidt du virkelig sover bedre. Så prisen er veiledende i forhold hvor godt du sover, men ikke avgjørende. Det beste er om du kan prate med noen som er eksperter, og som kanskje også lager sengene selv. Da vet man at man får den beste mulige informasjonen som er tilgjengelig, samtidig som at kvaliteten på sengen er god nok. For det er også sånn at man vil at sengen skal holde i noen år, uansett hvor mye eller lite man har betalt.

Det er mye å tenke på, men vi vil absolutt anbefale at du tar deg tiden du behøver til å se gjennom alle dine alternativ. Det å oppnå god nok søvnkvalitet er utrolig viktig, så prioriter det!