07/10/2022

Hva er refinansiering av lån?


Refinansiering av et lån lar en låntaker erstatte sin gjeldende gjeldsforpliktelse med en som har gunstigere vilkår. Gjennom denne prosessen tar en låntaker opp et nytt lån for å betale ned sin eksisterende gjeld, og vilkårene for det gamle lånet erstattes av den oppdaterte avtalen. Dette gjør det mulig for låntakere å gjøre om lånet for å få en lavere månedlig betaling, annen løpetid eller en mer praktisk betalingsstruktur. De fleste forbrukerlånere som tilbyr tradisjonelle lån tilbyr også refinansieringsalternativer. Men for produkter som boliglån og billån har refinansieringslån en tendens til å ha litt høyere rente enn kjøpslån.

Den primære grunnen til at låntakere refinansierer er for å få et rimeligere lån. Mye av tiden kan en refinansiering senke renten. For eksempel vil en huseier med god kreditt som tok opp et 30 års boliglån i 2006 sannsynligvis betale en rente mellom 6% og 7%. I dag kan de mest kvalifiserte låntakerne få lavere rente enn 4 %. Følgelig kunne den huseieren barbere mer enn 2 % av renten ved å refinansiere lånet, og spare dem for hundrevis av kroner i måneden.

Hvordan refinansiere et lån

Hvis du ønsker å refinansiere et lån, bør du først undersøke spesifikasjonene til din nåværende avtale for å se hvor mye du faktisk betaler. Du bør også sjekke om det er forskuddsbetalingsgebyr på ditt nåværende lån, da verdien av refinansiering potensielt kan oppveies av kostnaden for tidlig oppsigelse. Etter å ha funnet verdien av ditt nåværende lån, kan du sammenligne butikk mellom noen få långivere for å finne vilkårene som passer best til dine økonomiske mål.

Enten du ønsker å endre løpetid eller senke renten, er en rekke lånealternativer tilgjengelige på markedene i dag. Med nye långivere på nett som ønsker å konkurrere med tradisjonelle banker, finnes det tjenester og pakker skreddersydd for alle økonomiske mål. For de mest kvalifiserte låntakerne kan denne konkurransen bidra til å kutte kostnadene ved et lån med hundrevis eller tusenvis.

Få hjelpen du trenger

Ta gjerne en titt på lenken vi har lagt til, da du vil komme til Swiftbanker. Det er en sammenligningstjeneste for långivere, og det som er bra der at du kan søke om lån, uten at du forplikter deg til noe. Det gjør det automatisk enklere for deg, og uten risiko sånn sett, når du søker om selve lånet.

Aksepterer du et av tilbudene du har fått derimot, da må du planlegge, naturligvis, hvordan du skal betale tilbake og alt det der. Det er ofte veldig fordelaktig å refinansiere lån, fordi du får vanligvis bedre vilkår. Det er det virkelig verdt å utforske, fordi får du til det, kan du som sagt spare veldig mye penger i måneden. Og ikke bare det, men det blir enklere å organisere hverdagen om du har bare en regning på å tenke på. 

Det er altså veldig mange som velger å refinansiere lån, og det er lett å se hvorfor. Så ta en titt hos Swiftbanker, og se hvordan de eventuelt kan hjelpe deg med refinansiering av lån!